Sabtu, Mei 8

dia tidak bersalah.....cuma tidak perasan...


Gambar atas ni diambil daripada fb saudara jinggo.

Bukan apa...

tertarik dengan komen komen yang diberikan oleh rakan rakan .
kebanyakannya komen yang menempelak.
pastinya sekadar memberi komen,
kemudian lupa terus apa yang berlaku

tahu atau tidak...

apa yang berlaku itu
mungkin berlaku pada orang orang yang dekat dengan kita
itu hanya baru satu contoh
ada banyak lagi perkara pelik yang berlaku

sekarang ini...

apa pula peranan kita
untuk menangani perkara perkara seperti ini

adakah terus menempelak....mengkritik....
kemudian terus lupakan

tanpa mengambil iktibar.....

jangan lupa....

kita juga menanggung akibatnya

dia ttidak bersalah...cuma tidak perasan...

tapi kita....

kita perasan tapi tidak berasa bersalah!!!!!

9 ulasan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

dh tgk baru prasan....

Dr.Araz berkata...

dia perasan tapi tak rasa besalah jer...

Tirana berkata...

Dia tak tahu kot kaedah menutup aurat so kita yang tahu ni..kalau terserempak, agak-agak berani tak nak bagitau.. Saya, kalau kawan rapat, saya boleh slow talk tapi dengan orang yang tidak kenal, payah sikit tu nak tegur.

xiiinam berkata...

Sudah-sudahlah tu.....jangan terus-terusan disebar-luaskan lewat maya....

Kesian dia!



*Seperti dalam entri lalu saya...
Kawallah "Keselamatan Kendiri" di alam siber!

ikan emas berkata...

anak sape lah tuu??

main tengah panas terik kot...tu sebab kena lindung kepala !

MSOM berkata...

Kamera sekarang ada di mana-mana,
Semakin meyakinkan kita tentang malaikat Raqib dan Atid. Apa yang kita lakukan akan terpapar semuanya di akhirat nanti...........!

MaizaC'Joe berkata...

Salam..

bukan apa.. dia terlupa la tue.. atas tutup bawah terbuka pula..

Catwoman berkata...

Salam Cik One Z.....

Semoga anak kita d`pelihara oleh-Nya. Amin.

**Sy tak pandai komen bab2 ni... bimbang t`silap komen, org lain akan b`sangka buruk dgn sy. Sy juga masih jahil....**

Ticer Syah berkata...

oneZ:
saya bersangka baik.. mungkin seluar dia koyak.. atau ada menda berlaku menyebabkan dia pakai macam tu. kadang2 kala something happen for reasons.. manusia ni bab nak menyalah orang memang bes..

nak2 kalau orang lain turut serta dalam menyalah dan mengata.. and you are right OneZ, kita tau, tapi kita mengata dia macamkan kita tak bersalah.. hoh!