Ahad, Mac 7

Bakar lemang kita hari ni...


Semalam besday anakku yang kedua tu, Dhia.
Tapi hari ni baru dapat nak raikan.
Hari ni kami gotong royong bakar lemang.
Ada la beberapa menu lain.
Sesapa kengkawan yang kebetulan naik atas ni ,
jemput la ke rumah kami.
Mari kita makan lemang ngan rendang ayam/daging.

16 ulasan:

- jinggo - berkata...

selamat hari jadi DHIA
nak hadiah apa ye...
he....

ikan emas berkata...

Selamat hari jadi Dhia...
nak hadiah mintak kat papa ya!!

Papa Dhia,
boleh postkan lemang tu??

Yunus Badawi berkata...

Jgn lupa poskan kat aku lemang tu. 2 batang pun cukuplah hehehe

Slmt hari jadi Dhia. Uncle punya besday lusa ngeh3x

eeeda berkata...

Sekarang org dah tak tunggu time rya nak makan lemang... ada je kepakaran boleh buat kan.... sedapnya..

Selamat hari lahir...

kenari berkata...

Happy birthday to Dhia! moga membesar sebagai johan, menjadi harapan ibubapa

arryani berkata...

Ayat skema dari mok cik Yan dia :

"Slamat hari jadi..

bior besor nanti jadik anak yg baik..

Esok, ayah dah tua, jaga ayah baik2"..heheheh

arryani berkata...

erk....aku sbenornye...dah lama nak mkn lemang tu..

ko pos la skit One..

zaijb berkata...

happy besday Dhia... dan juga yg akan sambut minggu depan hehe....

one.. nak cikit.. kalau pos jgn lupa rendang nya sekali tau...he..

Ain berkata...

happy birthday untuk Dhia...

khamis ni giliran sarah saya plak sambut birthday kedua...

masa kecik2 dulu selalu jadi tukang sebok tiap kali ayah saya bakar lemang....

skang ni nak makan lemang beli jer kat tepi jalan...

ayah saya dah tak kose nak buat lemang sendiri sebab payah nak carik buluh katanya...

xiiinam berkata...

Selamat Hari hari...



(Sekadar meniru komen kau kalau ada orang buat entri bertema begini!)

Tirana berkata...

Selamat harijadi Dhia...specialnya sambutan harijadi Dhia -> bakar lemang!

Che' Pit berkata...

lemang oo lemang
nampak sedap tu..

err esok nak oustation ke alor star.. kalau naik atas sat, agak2 ada lagi ker?

LiNda berkata...

Hati-hati One bakar lemang tuh ...
cuaca panas gini, kang tak pepasal kena panggil Abang Bomba .. hehehe

Apapun.. beshnya beshday dhia !

sonata anak kancil berkata...

aku dah sihat! nak lemang sebatang cukuplah...membakar ke menyalai ? ko bakar habis rentung lemang tu! Si Buluh Lemang tu tak join sekali ke?

opsss...nyaris2 lupa....selamat hari lahir untuk anakanda Dhia..

Pn Kartini berkata...

Selamat Hari Lahir untuk Dhia
Semoga jd ank yang baik..:):)

Ummi Humaira berkata...

salam...

selamat menyambut hari ulangtahun Dhia...

jadi anak baik2 yer , dengar ckp mak dan ayah.