Sabtu, Januari 30

Taming Sari....


Terima bungkusan tengah hari tadi.

Bungkusan daripada tasekM .

Peninggalan daripada Hang Tuah ...Keris Taming Sari.
Takkan hilang Melayu di dunia.
Plingggg....maka hilang la Hang Tuah hingga kini.

Tasek Merah...

terima kasih pucuk kaduk,
sedap dicicah dengan cencaluk!!!!

36 ulasan:

arryani berkata...

Pada bloger2 smua...

hentikan la pmbrian hadiah pada one nih..

aku cemburuk!!!

Dah bnyk sgt dia ni mkn rasuah tau....

Tak de sape ke yg sudi rasuah aku nih???

ONE ZABA berkata...

wei...wei..wei... ini bukan rasuah la, yan!!!aku menang hadiah saguhati translet cakap banjar la.

hadiah utama hari tu, kereta lembu 8 buah tau. tapi sorang pun tak dapat.

Tirana berkata...

Keris dah dapat, bila lagi nak tunjuk langkah silat lincah..hehehe

hamzah@al-lavendari berkata...

awak jangan gunakan keris tu untuk mengamuk pulak kat arryani tu ! nanti saya repot kat SPRM !

Dr.Araz berkata...

hehehehe... jangan ngamuk kat umah nanti guna keris ni sudah...

sI tEDI berkata...

aku bangkang!!!
eh!!


tahniah! ekekekeke..

ikan emas berkata...

dah bukak gelanggang silat pulak daa..
...sebenonya ikan emas pun jeles gak

eRiNsZ berkata...

aper lg mnebas ler gner keris tu...

sonata anak kancil berkata...

sirih bukan sebarang sirih
pokok sirih tumbuh melata
keris bukan sebarang keris
keris datang dari melaka.....

harap ko tak salahguna keris itu....

Zyma Da` Catwoman berkata...

Salam Cik One Z......

TM kasik ko hadiah? Tak boleh jadi nihhh.....aku nak gak.

Keris tu ko kene simpan bebaik, Cik One. Jgn la ko guna keris tu utk penggal leher sesiapa... tapi leher ayam ok. Boleh makan ayam panggang.

;)

ONE ZABA berkata...

tirana...>>errkk...aku belajar silambam je. tak yah pakai keris.

mezah...>>tak yah susah-suasah. yan tu bagi je jemput-jemput udang. totop molot la dia.

dr.araz...>> his, ko ni. tak kan pakai keris ni. pakai keris lurus la.

sitedi...>> kalau ko bangkang...aku keriskan kucen ko kang.

ikan emas...>>gi masuk peraduan teka bahasa banjar tu.

erin...>>tebang pokok pisang pun boleh kut.

sonata, zyma...>>buat cungkil gigi je.

zyma...>>

MaizaC'Joe berkata...

wa... bestnya.... jeles nih.. tahniah

xiiinam berkata...

Saya memang saja tak nak jawab kuiz tu...


Saja....nak bagi OneZ menang.....



:)

xiiinam berkata...

....jangan lepas ni kau asyik perasapkan keris atas gunung tu...

LiNda berkata...

Jaga-jaga ONE.

Setiap malam jemaat, awak kena perasapkan tauuuu ... hihi

ONE ZABA berkata...

maiza...>> makassihhhhh!!!!

cklah...>>eleh...cakap je la ko lemah bahasa banjar tu. jawa boleh la ko cari makan.

linda...>>ya betul. setiap malam jemaat kena perasap. tapi malam-malam lain kena menusuk la.

Ain berkata...

simpan lek lok keris tu, kang ada plak ambik wat main....hehehe...

xiiinam berkata...

OneZaba;
Ikam hingat akuk tambuk kah bersurah banjar? Ahhh....kulir mahu ku lawan...nanti terkameh ikam...kada sampat ka jamb***..baguringan laaaagi nyaman........


Amacam?

:)

Che' Pit berkata...

bahasa banjar mana CP tahu.. buat le bahas bugis sbb CP ni megis = melayu + bugis.. Hmm tapi mcm le CP tahu bahasa bugis ni, huhu

hmm tgh plan nak ke CH lagi 2 minggu (sebelum CNY)

ONE ZABA berkata...

ain...>>simpan dalam almari perpustakaan pinggan mangkuk.

cklah...>> akuk...makuk...errkk... pakuk...takukk...sakit perut..ke jamban...akuk angkat tangan la. cakap rawa je boleh rupanya aku ni.

che pit...>>calling calling la aku.

Che' Pit berkata...

kalau jadi g, kompem calling nyer..
hmm no hp dah ada save.. masa kat "rumah" lama dulu ada sempat amik no..

ONE ZABA berkata...

che pit...>> wokeh...aku penunggu setia!!!

Kamsiah berkata...

jgn dok perasap dgn kemenyan mlm jumaat dah la yea hihihi

hazlin berkata...

simpan keris ni baik-baik

DUN Behrang 2020 berkata...

Tak lama lagi dapat lembing pulak le tu...buat masa ni lembing awang pulang ke dayang...kena tunggu turn la...

ONE ZABA berkata...

Kamsiah...>>hari-hari malam jemaat!!

hazlin...>> memang la. pemberian orang mesti dihargai.

dun...>> potong turn tak boleh ke???

Yunus Badawi berkata...

Bahasa Banjar aku serender. Nanti aku harap ckLah buat peraduan bahasa Jawa. Aku pun nak jugak dapat keris dari dia hehehe

ONE ZABA berkata...

YB...>>tak dapat keris...dapat tombak yg rodok JWW birch tu pun jadi la.

Yunus Badawi berkata...

eh aku takut nanti dia terodok perut aku pulak huhuhu

noorlara berkata...

Keris lambang kekuatan panglima Melayu tapi nampaknya tak berkesan di zaman ini. Camna lak pendapat yg mengadakan melayu akan hilang dalam masa 50 tahun?

xiiinam berkata...

Alang-alang merodok...apa kelas rodok perut YB?







Tempat lain yang ku rodok...kasi hancurrrr....wachaaaa!!!!

Teja berkata...

ONE...

ONE ZABA berkata...

yb...>> rodok boleh dimaaf lagi...kalau disulanya ko. tak boleh melepas la ko.

noorlara...>>sekarang pun sudah hilang.

cklah...>>kijam....kijammmm....sgt kijammmmm!!!!

ONE ZABA berkata...

teja...>>two.....

Zyma Da` Catwoman berkata...

Oh Incik Polis....tolong selamatkan Cik One Z, CkLah & YB.

Diaorg ni pakat2 nak rodok-m`rodok dan sula-menyula.

Haisshhhhhh, slow2 tau kalau nak rodok2 dan sula2 cenggini. Kang t`penggal kepala salah seorg...sy tak nak masuk campur. Sy tak b`salah tauuuu.....

Huhuhuhu......

ONE ZABA berkata...

zyma...>>masing-masing punya tempat untuk merodok dan dirodok... ada sijil halal punya tau.