Sabtu, Januari 2

Sekolah dah panggil daaa!!!!


Aktiviti rutin tiap hujung tahun kalau anak - anak dah bersekolah. Wajib menyediakan keperluan anak-anak untuk ke sekolah. Tak lain tak bukan sudah semestinya pakaian seragam , beg, kasut dan alat tulis. Itu baru yang wajib . Belum lagi yang runcit-runcit.


Tak kira kecil atau besar. Semua nya kena disediakan. Anak-anak hanya tahu tunjuk je jenis yang disukai.

Tiap tahun perlu sediakan semuanya serba baru. Sekurang-kurangnya dua pasang seorang. Yang lama dah tak boleh dipakai atau dipakai semula oleh adik-adik.


Lepas makan jangan lupa cari kayu api tau!!!!

15 ulasan:

LiNda berkata...

see.. yang paling kecik tuh dah peluk beg !

Kalau tak beli harus bergegar satu kedai . hehee

kenari berkata...

lepas cari kayu api ada upah lagi ke :p

Tirana berkata...

Hujung tahun dan awal tahun baru..selalu banyak pakai duit kan One...Kadang2 penat otak fikir tentang budget anak2 sekolah.

sI tEDI berkata...

kalau semua dah baru kena belajar rajin2

sonata anak kancil berkata...

nama budak2 sekolah....nasib baik sekolah, baju seragam
(TK-KPM)...kalau tak sekolah? macam2 ragam baju nak beli kan? lagi lah banyak bajet....aku rasa, aku nak nak syorkan buat beg seragam kat KPM, betul tak, tak lah pening ibubapa ikut kerenah anak2 nak beragam2 beg & GPK HEM / Ketua Disiplin pun tak pening sebab beg semua sama!!! ...he3x

.: mama cute :. berkata...

kitaoraang tak abes shopping lagi lorrr... ini malam harus keluar lagi..hohoho.. mari kita habeskan luit...kuikuiuikui

Atiqah berkata...

teringat mse zmn sekolah dlu..
mse zmn sy tu tgh hot beg beroda..uisshh nk sgt pkai beg tu g sekolah..abah ssh dlu, so katenye kalo nk beg tu kna kmpul duit, kalo x, pkai je la beg lama...huhuh
pulun la sy kmpul duit..and finally dpt beg tu..
tp bila tgk adik2 sy..x yah mntk pun abah dh tlg blikn..adeh sdh tol..dorg x merasa sy ssh cmne dlu

Zyma Saad berkata...

Salam Cik One Z......

Mcm2 ragam anak2 yg nak bersekolah kan....
Biasa la tu...

**Aku dulu pakai uniform sekolah dua tahun sekali baru beli baru sbb parents aku suka beli yg saiz agak besar dan kain tahan lama. Kasut kompom kene beli yg baru sbb aku ni brutal. Beg sekolah pun mcm uniform sekolah la....dua tahun sekali baru tukar. Ye la, aku ni suka tinggal buku teks kat dlm meja classroom....beg tak pernah rosak sbb takde buku byk sgt.
Parents aku mesti melenting kalau aku rosakkan uniform atau beg sekolah. Huhuhuhu.....

;)

xiiinam berkata...

Simpan semua resit. Nanti claim kat aku!

lillies berkata...

salam...
selamat ngabehkan saki baki bonus yg tok najib bg yea...
hehehe..

Che' Pit berkata...

hmm nipis ler poket tu, ngeh ngeh ngeh..

MaizaC'Joe berkata...

nak masuk sekolah... hari pertama mesti semua kena baru.. semangat berkobar-kobar... dah semua baru.. study rajin2...

Sulamankasihabadi berkata...

selamat bersekolah!!!best kan semua dah nak masuk sekolah lagi2 dapat semua ye baru..lagi best bila kering poket...huhu

ONE ZABA berkata...

linda...>> yang kecik tu pun dah nak masuk sekolah jugak. masuk pra.

kenari...>> lepas tu balut buku sekolah la pulak.

tirana...>> apa boleh buat. itu tanggungjawab kita.

sitedi...>> kalau tak rajin..nak kena la tu.

sonata...>> semua sama pun payah jugak. selalu tertukar beg

mama cute...>>ya...curahkan semua air tempayan tu.

atiqah...>> zaman kita selalu berbeza

zyma...>> mesti kerja sekolah pun ko selalu tak siap tu!!!

cklah...>> erkkk, resit kfc boleh hantar sekali gak ke!!!

lilies...>>licin dah pun.

che pit...>>bukan takat nipis..bocor dah ni ha!!!

maiza...>> tang semangat tu je yang kurang sikit!!!

ONE ZABA berkata...

ujie...>> tunggu la anak ko masuk sekolah nanti.