Jumaat, November 6

Jangan marah ha!!!!!!

8 PERKARA BUKTI PEREMPUAN ITU RUMIT


1.Jika kamu melayannya dengan baik, dia fikir kamu cuba "mengorat" dia.
Sebaliknya jika tidak, kamu akan dianggapnya sombong,tak gentelman.


2. Jika kamu berpakaian segak, dia fikir kamu cuba untuk menggoda perempuan lain.
Sebaliknya jika tidak, dia kata kamu kekampungan.


3. Jika kamu berdebat dengannya, dia kata kamu tak pernah dengar cakap dia.
Sebaliknya jika kamu berdiam diri, dia kata kamu dah bosan dengan dia.


4. Jika kamu lebih pintar daripada dia, dia akan cari "point" untuk jatuhkan kamu.
Sebaliknya jika dia yang lebih pintar, dia bilang "ewh nak melawan pula".


5. Jika kamu share masalah dengan dia, dia akan dengar tapi dalam hati "tu masalah kamu".
Sebaliknya jika tidak, dia tuduh kamu merahsiakan sesuatu daripadanya.


6. Jika kamu cerewet padanya, dia anggap kamu seperti seorang yang tidak memahami.
Sebaliknya jika dia yang cerewet pada kamu, itu kerana dia mengambil berat.


7. Jika kamu mungkir janji kamu, kamu tidak boleh dipercayai dan di "level" sebagai lelaki penipu.
Sebaliknya jika dia yang ingkari janjinya, dia akan memberi 1001 alasan untuk "cover".


8. Jika kamu menyakitinya, kamu dianggap kejam dan dayus.
Sebaliknya jika dia yang menyakitimu, itu kerana kamu terlalu sensitif dan terlalu sukar untuk dijaga hati.


9. Jika kamu pamerkan ini pada mereka yg bernama perempuan, mereka pasti bersumpah semua
ini tidak benar..kan2?haha
Computer Smash

Jangan marahhhh!!!!!!

Cepat kemas-kemas barang tu...

tanda-tanda nak banjir dah ada.

19 ulasan:

Zyma Saad berkata...

Salam Cik One Z.....

Thanks 4 sharing this!!!

Sometimes YES, sometimes NO.
Nama juga manusia kannnn
Wanita ini sgt UNIK tau.....

:)

sI tEDI berkata...

di telan mati emak.. di luah mati ayah. ekekeekke

xiiinam berkata...

Perempuan yang mana ni?






Aku wanitaaaaaaaa...

sonata anak kancil berkata...

ko jangan perasangka yang bukan2....

nasib baik aku sama dengan CkLah...aku wanitaaaaaa.....

ku tak sempurna berkata...

uihhhhhhhh.... ye ke??

.
.
.



hihihi... mcm tak iye je :P

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

senyum jer bila baca...

hehehe...

maybe ada kebenarannya...

lelaki mmg sukar nak memahami perempuan...

perempuan dikatakan sgt complicated..

sdgkn lelaki tdk cuba utk memahami

huhu...

Tirana berkata...

Wehhh..dah pernah baca tentang ni tapi tajuknya "8 bukti bahawa lelaki itu rumit"hehehe...Lelaki pun rumit gak nak layan...unpredictable!

ummi humaira berkata...

salam OneZ
betul , betul , betul
tapiiiiiii kalu dah pasangan suami isteri bertolak ansur dan berlebih kurang ajer lah .. apa salahnya sesekali masing2 mengalah utk pasangan sendiri...

eRiNsZ berkata...

nak kna one-z nieh.....
mem besar sila poolas tlinga huh...

tp no 5 tu langsung x btoi ma...
yg laen.......emmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
sila sms mr jep wahahhahhaa

Zyma Saad berkata...

Itu la...aku pun mcm Kak Tirana gak, Cik One.
Aku pun rasa mcm pernah baca artikel cenggini....

:)

arryani berkata...

Nk kena pulas tinger la tu...

kang aku wat n3 pasal laki kang...

tak pasal2 ko boikot blog haku!!!

arryani berkata...

Nk kena pulas tinger la tu...

kang aku wat n3 pasal laki kang...

tak pasal2 ko boikot blog haku!!!

kuina berkata...

diam itu mungkin lebih baik...

ahmad humairi berkata...

salam,

dah fitrahnya gitu...
perempuan berperasaan lelaki itu milik dia sorang je...
lelaki plak..dirinya milik semua...

Allah maha adil...

Pn Kartini berkata...

Salam..
errmm..iyeer ke?
Macam bukann jekk..
Maybe utk wanita2 rumit yg lain ni..

LiNda berkata...

haaahaa...

sesuka hati awak jekk kann....

Fuhh ! 'besh' jugak jd wanita . Tersangatlah kreatif and inovatif. Bisa membuat kaum lelaki berfikir 10 kali .

AWAS !!!

Artikel ini terlalu 'bahaya' . kerana ia akan menambahkan lagi PERATUS populasi BUJANG TERLAJAK .

kakchik berkata...

tak marah pun... sebab lelaki pun sama juga.

tak semua betul pun

Kamsiah berkata...

serbasalah jadinya...

ONE ZABA berkata...

Zyma...>> yes...no..tq. lelaki juga ada keunikannya.

sitedi...>>telan la nasi, baru kenyang.

cklah...>>wanita ngan perempuan tu lain-lain spesis ke????

sonata...>>mujur aku tak sama dengan ko dan cklah.

kts...>>iye tak iye jugak la!!!!

GKSB...>>aikkk...lelaki tak complicated ke. tang mana pulak yang tak complete tu???

Tirana...>>kita layan dangdut je la...

ummi...>>kita tengok sapa yang kalah malam ni..kelantan atau n9

erin...>>aikkk...macam termakan cili je tu.

zyma...>> baru perasan ke

yan...>>ala...ko cerita la yang baik-baik punya. tak la aku boikot ko

kuina...>>jangan diam penggali udah la.

mairi...>>masing-masing memiliki masing-masing

Pn. kartini...>>jangan risau...tak payah nak merumitkan cerita ni. ini pun orang yang cakap...bukan aku yang cakap.

linda...>>bukan aku bujang terlajak itu.

kakchik...>>kalau masuk periksa..sah la semua pompuan gagal menjawabnya.

kamsiah...>>buat tak tau je la.