Khamis, Oktober 1

Lemang....

Errkkk, alhamdulillah...kenyang!!!

Tercapai jugak ngidam nak buka puasa dengan lemang cicah rendang hari ni. Sejak hari Isnin hari tu lagi asyik teringat lemang je. Mujur la ada orang bakar lemang. Dapat jugak beli 4 batang. Rendang masak sendiri la. Buat Tice Lin @ Sinar kalau nak makan lemang mai sini. Ada lagi tu ha. Simpan sikit untuk sahur esok pulak. Lagi dua hari, raya tahap 2 pulak la aku ni.

21 ulasan:

arryani berkata...

Wah....

berlemang sakan ko One...

bak ar sikit..Apa barang main tepek2 gambor jek!!!

Slamat raya One..

Che' Pit berkata...

waaa terliur lak tgk lemang tu.. sodap tu..

hmm harap2 jamuan raya tghari ni ada lomang..

DUN Behrang 2020 berkata...

Tang lomang tu aku tak kisah sgt...sbb aku 'kureng' skit dgn lomang ni...tp tang rendang tu..mak aiiii...melelehhhhh!!!

LiNda berkata...

a'ah..
betul kata enchik DUN.
sedap kannn...kann...

Kat KL nie merata2 orang masih bakar lemang and rebus ketupat. Memang terasa Raya selama sebulan .

Bapak berkata...

oi, terliur tgk rendang tue.tak tahan bebe

kat sini memang banyak orang jual lemang lagi tapi kebanyakan macam lemang raya hari tu yang dipanaskan balik sampai ari ni...hehehhe

- jinggo - berkata...

sedapnya lemang..
tapi
kalau kat KL ni - kena hati2.....
semalam beli - semacam aja.....

julietchun berkata...

naper kat kl ni ada org jual lemang perak, lemang n9, ada beza ke?

noorlara berkata...

mana tak seronoknya buka puasa dengan juadah yg lazat tu boleh sampai menjilat jari. tahniah sebab dah hampir selesai pose6. Saya dah raya ari ni..

ujie berkata...

lemang?rendang?aku suka!!!meh la sikit.

kirana berkata...

Adehhhh... rase mcm nak telan je laptop Kirana nih bile tengok lemang dan rendang tuh! Mcm sengaja je onezaba nih nak menyiksa jiwa raga nih!

Zyma Saad berkata...

Aku kene control makan la. Asyik nak pitam je....ari tu kedarah ketupat mcm gajah naik minyak je.
Huhuhuh...... :)

cHeRyNa PiReS berkata...

lemang mmg best...kalo sha lemang nieh boleh jd makanan seharian tapi tak payahlah makan nasik. sahur makan lemang ke? woww...mesti bestkan....byk tenaga...

Batara Guru berkata...

Apakan daya...lomang ku hangit!
Buluhlemang pun dah kena kidnap!!!

chekgu BaniHassim berkata...

menggiurkan btol rendang tuu...

Shifu67 berkata...

ni lemang rebus ke lemang bakar ni

eriey berkata...

patutla suruh mkn lemang,rupenyer one z buat lemang yer..sdap tgk rendang tuh..terliurnyer!

Pn Kartini berkata...

Salam
Tak pe laa..sekali sekala..makan lemang..masih leh dimaafkan...:)
Lepas2 ni..diet2 lah yaa..:)

Marzalina berkata...

bila posa2 nih..lagilah terliur tgk lemang n rendang tuh..boley hantar sket tak?

kuina berkata...

itu lemang kukus ker lemang akar

ada beza tau...

simpan rendang tu sikit .. nanti saya sampai...

Zyma Saad berkata...

Cik One....

Aku pos sobenier utk ko tgh ari ni, Insya Allah.
Ko pegi check e-mail yg aku hantar.
Mobile number aku kat dlm e-mail tu...
Nanti barang sampai ko sms atau call la aku ye.
tatatititutu..... :)

LotsOfLove-Pearls berkata...

salam Bro,
adeh bro..

makanan itu nampak sedap jer..

adesh...