Sabtu, September 12

Raya dah dekat....

commentbaby.com

Hari ni sekadar berehat-rehat di rumah kumpul tenaga.
Buat persediaan untuk esok.
Esok nak pulun sakan buat kuih.
Senarai kuih yang nak dibuat dah sedia.
Nantilah aku pamerkan.

24 ulasan:

sonata anak kancil berkata...

mata dah ok? ko dah order cermin mata macam Mosyen Dayan tu??? aku order kuih ngan ko boleh??buat berbanyak, lebih2 kan sikit...

Shifu67 berkata...

nampak macam ko dah terdesak nii... sampai minta badak tolong lenyek2 kan ko....

Che' Pit berkata...

haha lawak le pulak tgk badak tu.. hmm gerenti pasni osim, takashima, ogawa takleh cari makan dah..

azlanlin berkata...

Waaaa...agak2nya jika ada lebihan tenaga lagi selepas buat kuih raya tu... nak lempiaskan ke mana lagi?

sI tEDI berkata...

walla!!! boleh pos kat aku sebalang dua.. ekekekekek...

Zyma Saad berkata...

Salam Cik One Z....

Weyyyy, geli pankreas dan usus besar aku tgk badak tu berlari2 badak atas belakang pompuan tu. Adakah itu juga salah satu teknik urutan reflexy? Aku kagummmmm....
:)

Batara Guru berkata...

Apa kaitannya badak tu dengan kau????? semakin pening aku!

LiNda berkata...

ala..sukanya..
beshnya...
jelesnya..
saya nak badak tuh !
nak jugakkkk !!!

- jinggo - berkata...

badak kecik boleh la....
cuma badak besar...
he...
he...

~Insan Biasa~ berkata...

Selamat buat kuih raya!

ummi humaira berkata...

tabik le , kalu orang lelaki mcm oneZ ni buat kuih , ummi sendiri pun main tempah je , malas betul .

Miss Jaz berkata...

apa??? 1z nak wat kuih?????? biar betoi???? he..he... ok lar tue...suami soleh!!!

Tirana berkata...

Uish...rajin One buat kuih raya.. Jangan tayang gambar aje..kirim sikit ke Sri Hartamas ni..

arryani berkata...

Duluk...ko janji, nk ajar aku buat kueh!!!

mana janji2 manis mu ituk!!!

Sampai skrg...aku main makan kueh tunjuk2 jek...

eRiNsZ berkata...

cam ku kureng prcayo jer..
tak pcaya aku one-Z nak buat kueh raya..
ehh tak cayo, x cayo

chekgu BaniHassim berkata...

cam nak meniaga je one..
byk sgt ke nk buat kuih??
gile laa..
pulun...

salute org laki buat kueh...

jgn buat taik mata dah laa...

cHeRyNa PiReS berkata...

cool je minah tuh kena panjat ngan badak...hohoho...

nak buat kuih ape tuh? respect la sama onezaba. sha sendiri takde langsung teruja nak buat kuih. nanti hantar2 la sini sikit ye:)

kakchik berkata...

amboi... siap ada cik badak untuk mengurut, hehe tentu hilang habis segala sakit urat di badan.

nanti esok, lepas pulun buat kuih kena tempah sekali lagi cik badak tu.

salam aidil fitri one z.

LotsOfLove-Pearls berkata...

Salam Bro..
badak berlari atas belakang..

kalau ku, mesti dah retak dan hancur tulang belulang..

xiiinam berkata...

Selamat mengacau dodol!

Zyma Saad berkata...

Salam Cik One Z....

Sila dtg angkut KAD RAYA kat blog aku tau.

Take care. :)

Marzalina berkata...

hehe..selamat wat kuih yer!

DUN Behrang 2020 berkata...

Bio betui bro...kumpul tenaga nk buat kuih raya...mcm nk buat beratus2 balang je...asal jgn suma taruk stroberi dah le...bahulu stoberi, makmor stoberi...dodol sroberi...

ONE ZABA berkata...

Sabau la kengkawan....tunggu dan lihat nanti!!!!!