Ahad, Julai 26

Shoting iklan


Pagi tadi bawak anak aku Dhia, pegi shoting kat Ladang Teh Bharat. Bukan la shoting buat wayang. Cuma shoting buat iklan je. Iklan Vicks VapoRub. Iklan tu pulak bukan la tayang kat Malaysia ni, tapi kat Australia nun.
Adegan nya senang je. Cuma berlari beramai-ramai ikut kamera sambil bersorak. Nampak macam senang. Tapi susah rupanya. Ntah berapa kali diorang tu kena berlari nak dapatkan scene yang menarik. Dari jam lapan pagi mula sampai la jam 2.30 baru habis. Letih mak bapak tunggu. Ramai la yang cuti masak hari ni. Upah dapat 50 hinggit je. Itupun tak dapat lagi tu. Ntah-ntah kena kapur je dek org kanggaru tu je.


Yang kat atas ni berlakon dalam filem aku je......

11 ulasan:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

punya la lama berlari rm 50 jer dapat?????

cian bebudak tu.....

bapaknya tak berlakon sm ker??

huhuhu

Tirana berkata...

One...duit bukan ukuran tapi pengalaman tu yang mahal..tak semua orang dapat peluang tu...hehehe...

Yunus Badawi berkata...

oklah tu anak ko jadi pelakon. Untung2 ko dapat menantu org kanggaru hehehe

ku tak sempurna berkata...

alamak!! hari ni ke?? patutlah hari tu aku tunggu berjam2 takde yg dtg shooting...
cis!! maknanya aku tercepat beberapa minggu...

kalau tak, kompem muka aku pun masuk dlm iklan tu... hikhikhik

xiiinam berkata...

sampai hatinya....
kenapa mereka tak 'offer' mak bapak sekali.....

<< s| tED| >> berkata...

mak ayah x tumpang sekaki ke... :)

rm50 jek.. sesak nafas budak2 berlari!!

LiNda berkata...

wah..bestnya !
seronok tau berlakon iklan nie..
w/pun dibayar murah
tapi yang penting pengalaman..
at least ada kenangan manis ketika mereka besar nanti .

DUN Behrang 2020 berkata...

Dasat tu...blakon iklan utk pasaran luar negeri...internasional tuuuuuuuu!!! Apsal dorang x amik ko skali ek...jadi tukang kutip teh pun jadi la kan...

arryani berkata...

Nape tk ajak akuuuu!!!!!!

Aku pun teringin nak berlari2 anak mcm tu ngan kanak2 tu semua...

nordee berkata...

walaupun sekadar berlari2...tapi gambonya cantik betul

ONE ZABA berkata...

GKSP...>>apaknya berlakon depan bos je.

Tirana...>>betul tu. bebudak bukan tau apa. tau nak seronok je.

YB...>> hui, jauh betul vision ko tu.

kts...>> memang la minggu lepas...tapi itu shoting untuk iklan tisu tandas.

cklah...>>mak bapak yg offer nak berlakon sama

<< s| tED| >>...>>hui, camana ke nak sebut nama ko ni. kalah artis gini.

Linda...>> dah besar sok mesti lupa punya la.

Dun...>>pueh dah aku tunggu offer. tapi diorang buat tak nampak je

Yan...>>tak payah.... habis pokok teh tu kang.

nordee..>>udah tempatnya cantiknya... cantik belaka la.