Khamis, Mei 7

Lagak melancong


Hari ni 7 Mei, cuti umum bagi seluruh negeri Pahang sempena Hari Hol. Disebabkan Pahang je cuti, sehari saja pulak tu. Maka tak la berapa sibuk atas gunung ni. Ada la beberapa kerat saja org datang makan angin. Sejak semalam lagi dah plan, hari ni nak jadi pelancong. Nak merasa camana seronoknya jadi pelancong atas gunung ni. Melancong tempat sendiri. Selalunya asyik bawak org melancong je. Kami pergi dua famili. Famili abang mem besar aku la. Tujuan pertama , Ladang Teh Boh Sungai Palas. Layan gambar je la.









Dari ladang teh kami bergerak ke Hotel Equtorial. Sekadar posing-posing sekitar hotel tu. Kemudian kami pergi ke pusat jualan pokok kaktus dan bunga.





Tengok jam dah tengah hari rupanya. Hui, baru tiga tempat pusing dah tengah hari! Patutlah perut menjerit mintak diisi. Hari ni pun makan kat kedai je. Pelancong la katakan. Lepas makan terus balik rumah. Letih, lenguh. Patutlah pelancong bagai tak puas-puas datang ke sini. Sekali datang, tak dapat pusing semua tempat rupa-rupanya. Cuti yang lain nak sambung pusing-pusing atas ni. Nak tengok berapa hari cuti baru puas melancong atas gunung ni. Bersambung..... bila???? Ntah la!!!!!!

18 ulasan:

sonata anak kancil berkata...

Hari tu nak ke ladang sg palas - tutup. Tapi kalau bukak pun, masyaAllah, gamaknya, kat ladang tu, penuh kepala orang je!!!tak nampak pokok teh...so alih balik singgah kat Baraat Tea...

Kat kaktus tak singgah pun, nak parking pun susah!

Dalam pada tu, adalah depa tu beli kaktus / pokok periuk kera kat kedai2/"pasar" - nyaris2 nak beli---tapi tak beli!

OneZ: tolong sms nombor telefon tempat kami lepak malam tu.sebab member nak pegi lagi!!!he3...hebat kan? buat members lain jeles je...

Qaseh berkata...

wah..jeles..jeles...nih x leh jadik nih..kena gak naik gunung tuh..maybe nak pi sane cuti sekolah nih..boleh leh one z jadi kitorg punya tourist guide...boleh kaa?>..heheheh

Qaseh berkata...

jawapan kepada simbol2 tuh::-> Tengok jam dah tengah hari rupanya. Hui, baru tiga tempat pusing dah tengah hari! Patutlah perut menjerit mintak diisi. Hari ni pun makan kat kedai je. Pelancong la katakan. Lepas makan terus balik rumah. Letih, lenguh. Patutlah pelancong bagai tak puas-puas datang ke sini. Sekali datang, tak dapat pusing semua tempat rupa-rupanya. Cuti yang lain nak sambung pusing-pusing atas ni. Nak tengok berapa hari cuti baru puas melancong atas gunung ni. Bersambung..... bila???? Ntah la!!!!!!

INTAN berkata...

CH mmg best la...bleh wat teringat2...ngigau pn bleh jugak

nueeunlimited berkata...

feeewiitttt...mmg sejibik cam pelancong tanah beso. huhu... ade gaya. mmg best tau g cameron. nk tgkap gambo pon tmpt cntik2. tapi nk naik ke gunung tuh..bapak punye poning la kpalo acik neh. wakakakah...

Tirana berkata...

Seronoknya dapat melancung..Bila ntah saya nak ke sana... Dulu dah pernah naik ke gunung tu tapi masa tu belum kenal One lagi..hehehe

- jinggo - berkata...

he - melancong belakang rumah......
tapi ok - macam pelancung lain juga kut.
ambik gambar.....

arryani berkata...

One

Nanti aku nak g sana gak. Make sure kerusi yang ko amik gambar ngan bini ko tu ada kat situ gak...Aku teringin gak amik gambar atas kerusi mcm tu, sambil pndg2 blakang...

Tolong jagakan kerusi tu utk aku eh...(permintaan hari ibu ni)

ku tak sempurna berkata...

err.. best.. best..
esok aku sampai....

tak sabarnya nak jumpaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
.
.
.
stroberi..

hikkkss

Yunus Badawi berkata...

Elok jugak melancong tempat sendiri utk merasa mcmana yg pelancong luar rasa. Aku ni KL pun ada tempat tak habis melawat lagi huhuhu. Kalau nak pegi semua tempat kat KL ni rasanya seminggu cuti pun tk cukup.

ujie berkata...

he3...bahasa pe tu? he3...

terasa baru semalam ujie g sana...rindu ler..

julietchun berkata...

sesekali kena ler jengok kawasan senirik yer.

kuIna LadyInRed berkata...

amboi... pic ke 9 tu.. lomantiknya...
istilah melancung tu utk org tempatan gak ker?

apapun colourful la..

Marzalina berkata...

syoknya dok atas gunung tu..nyaman dan indah ajaa..lama dah tak pi sana..huhu..satu hari nak pi lagi..nak tanya sikit..tak sejuk ker air kat atas sana...huhu..saya pi sana...air dia sejuk gilaaa...ambik air semayang mencacak bulu roma!

xiiinam berkata...

...ckLah pun baru turun dari sana...dan semua tempat dalam gambar tu...telah cklah tinggalkan jjak...




memang best...anak-anak tak mau balik...terutama masa kat Brinchang...

xiiinam berkata...

one z...
cklah selalu datang blog ni...tapi tak taulah kenapa lama sangat nak appear....orang lain tak pulak begitu ya....

Sedih juga...sebab kau selalu ziarah blog ckLah....

Kena tunggu waktu pagi macam ni rupanya...sedang waktu sebegini selalunya ckLah sedang bertungkus lumus di sekolah...

(nak mampos ke apa berblog di sekolah....mata-mata ramaiiiii...isk..isk..)

Papa-Itam berkata...

waaaaaaaaa bestnya...lama kami tak ke cameron ...last sekali tahun 2007 buat lawatan ke sana ngan budak2 umie....bila yer nak kesana....tungguuuuuuuuuu kedatangan kami yer....

ONE ZABA berkata...

buat semua kengkawan....sudi-sudikan lah naik atas ni. tapi kalau naik sini tu, hello-hello la dulu. kalau ada rezeki, ada jodoh....pastu kengkawan semua dilayan secara istimewa.

cklah...>>>usahkan cklah...aku sendiri pun tunggu lambat gak nak masuk rumah aku sendiri ni. apa kenanya ntah la.