Jumaat, Oktober 31

Susah gak nak jawab....

Aku ditag oleh tera dari bumi Hang Tuah. .. tapi tak ada kena mengena dengan Hang Tuah...Hang It ataupun Hang Us. Mungkin ada kena mengena dengan Hang Pa.
Mula-mula risau gak nak jawab... bimbang kena gores dan menang.
Setelah diteliti...aku cuba jawab jugak seikhlas yang boleh....inilah hasilnya.......


1. Sudah pukul berapa sekarang?
Jam laptop 6.37...jam dinding 6.37 gak...

2. Apa mood sekarang?
Tak berapa hepi.... banyak perkara yang difikirkan.

3. Rasa hendak buat apa sekarang?
Bersendirian tanpa gangguan.

4. Kalau ada 'magic' sekarang rasa hendak buat apa?
Berada di tempat-tempat yang terpendam dalam hati .

5. Rasa hendak tengok cerita apa sekarang?
Tiada cerita yang lebih menarik melainkan cerita kehidupan sendiri.

6. Keluarga sedang buat apa sekarang?
Bersantai....menonton TV

7. Apakah waktu makan sekarang? Sudah makan?
Baru lepas menghadiri jamuan perpisahan rakan karib...sedey

8. Rasa hendak duduk bersama siapa sekarang?
Bersama orang-orang yang tersayang dan teristimewa.

9. Dan Dia/ Mereka sedang buat apa sekarang?
Menonton....mengadap laptop.

10. Macam mana cuaca sekarang?
Hujan gerimis.... suasana gelap....

11. Kalau ada tunai sejuta di tangan sekarang, hendak buat apa?
Menunaikan segala yang terpendam di hati.

12. Rasa hendak souvenir daripada siapa sekarang?
Tiada sesiapa.... bimbang kempunan.

13. Setelah menjawab beberapa soalan survey ni, apa mood sekarang?
Tak ada apa-apa.... kerana ada beberapa perkara yang lebih bercelaru bermain di hati dan perasaan.

14. Jadinya, sudah pukul berapa sekarang?
Jam laptop 6.56...jam dinding 6.56... jam yang paling istimewa 6.56

15. Akhir sekali, rasa hendak tag siapa sekarang?

Semua kenalanku telah ditag.....huwaaaa.... tak ada orang dahhh.... sesiapa yang belum ditag tu meh la mentagkan diri.

9 ulasan:

Lepidoptera berkata...

thx one Z coz sudi di TAG...

ONE ZABA berkata...

tag hari-hari pun tak pa...pastu pekana roti canai lak.

Lepidoptera berkata...

hehe... ok gak tu, nnt karang soklan dulu. Sedey lg ke kwn rapat dh hijrah. Apepun hidup perlu dteruskan...

Tirana berkata...

Penatnya nak menjawab tag ni.. Saya ada lima tag yang belum dijawab..Satu tag panjang berjela... Toloooooooooooogggg!!!!1

ONE ZABA berkata...

Jawab pendek2 je Tirana... pendek tapi penuh bermakna

Lepidoptera berkata...

rasanye dh sudh brsendirian td tuh? ape hasilnye?

ONE ZABA berkata...

ntah la... kehidupan harus diteruskan... hukuman alam harus dihadapi... penyakit harus diobati... kasih dan sayang harus terus disemai...mujur tak kena cukai hasil

ezo berkata...

macam best pula tag ni..

ONE ZABA berkata...

ambik je la EZO... masuk peksa kut soklan tu