Sabtu, Oktober 18

Korbannya seekor kambing


Malam ni kuaters tempat aku tinggal ni nak buat kenduri akikah dan doa selamat. Oleh itu dengan rasminya seekor telah kambing telah menjadi korban. Untunglah kau kambing. Kami pakat pakat gotong-royong melapah dan memasak untuk malam ni. Sambil-sambil tu masak jugak untuk makan tengah hari ni. Pakat tutup dapur semua orang.

Best jugak buat kerja ramai-ramai ni. Makan ramai-ramai lagi best. Semua sedap belaka. Lauknya taklah berapa sangat. Ini baru pra kenduri. Kenduri betulnya malam karang. Lepas kenduri nak bakar lemang pulak. Esok petang kami nak buat open house (flat) pulak. Sesapa yg melintas tu jemput lah datang. Makan free beb.... dtg la.







2 ulasan:

Lepidoptera berkata...

botuah la ekau kambin... kepalo tu lotak kek dindin ok kot, wat sangkut kopiyah

ONE ZABA berkata...

hepppp..mana boleh....kambing kikah tu